Makkelijk geld besparen bij de aanschaf van laminaat

Wil jij een paar handige tips om geld te besparen op de aanschaf van je nieuwe laminaatvloer? Na het lezen van dit artikel weet jij wat de goede aanbiedingen zijn een waar je op moet letten. Zo lees je bijvoorbeeld dat je laminaat eigenlijk nooit moet kopen als het niet in de aanbieding is. Wij deden drie maanden onderzoek en laten je de resultaten graag zien.

Laminaat aanbiedingen

Bij Kluspakkethuren.nl hebben wij gedurende 3 maanden de prijzen van laminaat in de gaten gehouden. We keken naar de aanbiedingen van verschillende bouwmarkten zoals Praxis, Karwei, Gamma, Hornbach enzovoort. 

We startte dit onderzoek met de vraag: 'Ben ik dom als ik laminaat niet in de aanbieding koop?' 

Helaas kunnen we niet een duidelijk 'ja' of 'nee' op deze vraag beantwoorden. Na het lezen van dit artikel snap jij ook waarom!

Zo deden wij onderzoek

Misschien vraag je je af hoe wij het onderzoek hebben uitgevoerd. Dat gaan we hier uitleggen. Wij hebben voor een periode van ruim 3 maanden de prijzen van laminaat van verschillende bouwmarkten gevolgd. Elke week hielden wij bij wat de prijs van het laminaat was en hoeveel procent korting er was. Wij hebben gekeken naar verschillende bouwmarkten in Nederland. De internetaanbieders van laminaat hebben wij bij dit onderzoek buiten beschouwing gelaten. 

Laminaat is altijd in de aanbieding! 

Je leest het goed, laminaat is eigenlijk altijd wel in de aanbieding. Het is eigenlijk als bier en wasmiddel in de supermarkt. Soms slaat een bouwmarkt het een weekje of twee over, maar dan is laminaat wel weer bij andere bouwmarkten in de aanbieding. En veel bouwmarkten bieden redelijk hetzelfde soorten laminaat aan, maar daar later meer over.

 

Hoeveel procent korting je krijgt is een beetje afhankelijk van de bouwmarkt, maar wij hebben enkele opvallende patronen voor je op een rijtje gezet:

  • Vaak is bij Gamma, Karwei en Praxis het gehele laminaatassortiment in de aanbieding met een vast percentage (excl. budgetlaminaat)
  • Het kortingspercentage voor het gehele assortiment schommelt vaak tussen de 25% en 30% 
  • Laminaatsoorten die uit het assortiment gaan zijn vaak 50% afgeprijsd.
  • De Hornbach doet niet aanbiedingen
  • De Kwantum heeft ook wekelijks laminaat in de aanbieding, maar dit is meestal laminaat met bijzondere patronen. Kortingen tussen de 10% en 20%

 

De voordeligste bouwmarkt is...

Naar welke bouwmarkt kan ik het beste toe om mijn nieuwe laminaatvloer te kopen? Op die vraag kunnen wij niet zo snel antwoord geven omdat het afhankelijk is van verschillende factoren. Allereerst is niet al het laminaat hetzelfde. Hoe de prijs van laminaat bepaald wordt, hebben we in dit artikel al eerder beschreven.

Laten we je een voorbeeld geven van hoe je het ongeveer kan vergelijken. We pakken 4 verschillende bouwmarkten en kiezen een laminaatsoort wat aan op alle vlakken aan elkaar gelijk is. Dus alle soorten laminaat hebben dezelfde dikte, evenveel groeven en zijn van dezelfde klasse.

Alleen 30% korting loont

Hiernaast, of hieronder, zie je 4 afbeeldingen van aanbiedingen op vrijdag 8 oktober 2021. De bovenste is van de Praxis (25%), tweede Karwei (25%), derde Gamma (30%) en als laatste de Hornbach (0%). 

Zoals hierboven al beschreven hebben deze laminaatsoorten allemaal dezelfde eigenschappen. De dikte is 8mm, ze hebben aan alle zijden groeven en ze hebben allemaal dezelfde klasse.

Wat gelijk opvalt is dat de Hornbach de enige bouwmarkt is waar het laminaat niet in de aanbieding is, toch is de prijs gelijk aan die van de Praxis en Karwei. Alleen de Gamma is goedkoper omdat zij 30% korting hebben op al hun laminaat. 

 

Wij zijn dit onderzoek begonnen met de vraag: 'Ben ik dom als ik laminaat niet in de aanbieding koop?'

Het eerlijke antwoord is daarop: Ja en Nee

Allereerst moet je kijken naar welke bouwmarkt je gaat. Bij de Gamma, Praxis en Karwei is het dom om laminaat niet in de aanbieding te kopen. 

Wanneer de Gamma, Karwei en Praxis 25% korting geven zijn hun prijzen te vergelijken met Hornbach. 

Alleen wanneer de Gamma, Karwei en praxis 30% korting geven ben je bij hen goedkoper uit dan bij de Hornbach

Aanbiedingen Laminaat verschillende bouwmarkten

Reactie plaatsen

Reacties

Anne Molenaar
3 jaar geleden

Mooi onderzoek! Ook leuk om te zien dat de hornbach prijs gelijk staat aan 25% korting bij de andere bouwmarkten

Huur gelijk al je benodigde gereedschap bij Kluspakkethuren.nl