Tips & Tricks van Kluspakkethuren.nl

Bij Kluspakkethuren.nl kun je niet alleen gereedschap huren, maar we verstrekken je ook graag informatie over gereedschap, klussen en trends in de de doe-het-zelf wereld. Van een eigen onderzoek naar laminaataanbiedingen, tot aan handige how to's over bijvoorbeeld boren in een betonnen muur. Veel leesplezier!

Klus & Gereedschapstips


Wat is het verschil tussen Laminaat en PVC?

Laminaat en PVC zijn beide populaire manieren om de vloer te bedekken. Echter verschillen ze wel op bepaalde vlakken, bijvoorbeeld in de samenstelling van het materiaal en ook op de manier van leggen. Na het lezen van dit artikel snap je wellicht waarom je in sommige huurhuizen verplicht PVC moet leggen in plaats van laminaat.

Lees meer »

Welk schuurpapier heb ik nodig?

Welke schuurpapier heb ik nodig? Korrel 80 of korrel 120? Waar staat het voor en wat is het verschil? Na het lezen van dit artikel weet jij waar je op moet letten en welke type schuurpapier jij nodig hebt voor jouw klus. En onderin het artikel staat nog een tip voor kwalitatief goed schuurpapier!

Lees meer »

Behang van de muur afhalen zonder gedoe

Behang van de muur afhalen zonder gedoe, dat wil iedereen toch? Ik ben ooit ook zo eigenwijs geweest om te denken dat ik het wel zonder hulpmiddelen kan. Op het begin gaat dat best goed, totdat je erachter komt dat die lijmresten met behang toch wel hardnekkig zijn om van de muur te verwijderen. 

Lees meer »

Trends


Nieuwe manier van consumptie is hard nodig!

Bend the trend, oftewel, buig de trend. Dat is de oproep die een nieuw rapport van de VN opnieuw doet in het rapport The Global Resources Outlook 2024. Zoals de naam van het rapport al doet vermoeden gaat het over de verwachtingen van de ´aardse bronnen´ die wij tot onze beschikking hebben. Het verschijnen van dit artikel is voor ons wederom een signaal dat we snel moeten veranderen. In het kort vertellen we graag een paar dingen uit het rapport en roepen we op tot actie.

Lees meer »

Laminaat leggen volgens ChatGPT

AI is niet meer weg te denken de laatste maanden, dus daar moesten wij ook wat mee. Wij vroegen ChatGPT of hij nog tips had voor het leggen van laminaat. Eerlijk is eerlijk, het helpt je best een beetje op weg als je geen idee hebt hoe je moet beginnen met een laminaatvloer. Hieronder zie je de resultaten

Lees meer »

Is laminaat grofvuil?

Je laminaat vervangen of veel reststukken laminaat over? Waar laat je het? Goede vraag! In Nederland kennen we het begrip grofvuil, dat is afval wat over het algemeen niet in de container of ondergrondse container past. In veel gemeente bestaat zowel de mogelijkheid om grofvuil weg te brengen als om grofvuil op te laten halen. 

Lees meer »