Laminaat leggen met decoupeerzaag

Gepubliceerd op 16 november 2020 om 12:51

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, een bekende uitspraak. Het betekent dat er meerdere manieren zijn om een doel te bereiken. Dit is met het leggen van een laminaatvloer eigenlijk net zo.

Laminaatgereedschap

Om een laminaatvloer te leggen kun je gebruik maken van veel verschillende soorten gereedschap. Denk aan bijvoorbeeld aan een laminaatknipper, een cirkelzaag, een afkortzaag, een handzaag en een decoupeerzaag. Naast zaag/knipgereedschap, heb je natuurlijk nog laminaatgereedschap nodig wat specifiek voor het leggen van laminaat bedoeld is, zoals bijvoorbeeld een slagblok, een trekmes en afstandswiggen.

Laminaat leggen met decoupeerzaag

De 5 voordelen van en decoupeerzaag

Bij kluspakkethuren.nl gaat de voorkeur bij het leggen van een laminaatvloer uit naar een decoupeerzaag. De decoupeerzaag is het meest veelzijdige gereedschap om een laminaatvloer te leggen. Wij sommen de voordelen op:

  1. Het op maat zagen van laminaat kost met de decoupeerzaag veel minder inspanning dan wanneer je werkt met een laminaatknipper
  2. De decoupeerzaag is nauwkeurig en kan makkelijk rechte uitsparingen zagen
  3. De decoupeerzaag is wendbaar en kan makkelijk ronde uitsparingen zagen 
  4. Met en decoupeerzaag kun je uitsparingen zagen, maar ook planken door de lengte zagen. 
  5. De decoupeerzaag is voor meer klussen geschikt, de laminaatknipper daarentegen niet

 

Nog nooit gezaagd met een decoupeerzaag!?

Zijn er dan geen nadelen aan een decoupeerzaag? Jawel. Wanneer je gebruik maakt van een decoupeerzaag, produceer je iets meer stof dan wanneer je een laminaatknipper gebruikt. Daarnaast kan het misschien wel spannend zijn wanneer je nog nooit een decoupeerzaag hebt gebruikt.

Geen stress! Het zagen van laminaat met een decoupeerzaag is niet moeilijk en ook niet spannend. Wanneer je eenmaal je eerste zaagsneden hebt gemaakt, krijg je de smaak vanzelf te pakken. Het is misschien dus wel handig om vooraf heel even te oefenen in (oud)laminaat.

Laminaatpakket uitgerust met decoupeerzaag

Het laminaatpakket van kluspakkethuren.nl is uitgerust met een decoupeerzaag, omdat wij geloven dat dit de beste manier is. Daarnaast heeft het laminaatpakket al het overige laminaatgereedschap wat jij nodig hebt om jouw laminaatvloer er strak in te leggen.