Welk schuurpapier heb ik nodig?

Gepubliceerd op 23 mei 2023 om 11:32

Welke schuurpapier heb ik nodig? Korrel 80 of korrel 120? Waar staat het voor en wat is het verschil? Na het lezen van dit artikel weet jij waar je op moet letten en welke type schuurpapier jij nodig hebt voor jouw klus. En onderin het artikel staat nog een tip voor kwalitatief goed schuurpapier!

Schuurkorrelnummer

Om te bepalen welk schuurpapier je nodig hebt, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden, zoals het type materiaal dat je wilt schuren en het gewenste resultaat. Over het algemeen wordt schuurpapier gekenmerkt door het schuurkorrelnummer, dat de grofheid van het schuurpapier aangeeft. Hoe lager het nummer, hoe grover het schuurpapier. Het cijfer dat op het schuurpapier staat kom overeen met de hoeveelheid korrels die er op 1 vierkante centimeter zitten, dus wanneer er 80 staat betekent dit dat er +/- 80 korrels op 1 vierkante centimeter zitten.

Welke schuurkorrel voor welk project?

Grof schuurpapier (korrelgrootte 40-80):

Dit type schuurpapier wordt gebruikt voor het verwijderen van veel materiaal, zoals het afschuren van oude verflagen, het egaliseren van ruwe oppervlakken of het gladmaken van hout met veel onvolkomenheden. Vaak volstaat korrel 80 wel voor de meeste klussen. Als je bijvoorbeeld steigerhout wil schuren is korrel 80 de perfecte schuurkorrel.

Medium schuurpapier (korrelgrootte 100-120):

Dit schuurpapier wordt gebruikt voor het verwijderen van lichte oneffenheden, het gladmaken van oppervlakken na grof schuren, of het voorbereiden van hout voor het aanbrengen van een nieuwe afwerking. Wil je een laag grondverf opschuren voor een nieuwe laag? Dan kun je kiezen korrel 120, dit zorgt ervoor dat de grondlaag weer mooi glad wordt en geschikt voor een nieuwe laag verf.

Fijn schuurpapier (korrelgrootte 150-180)

Dit type schuurpapier wordt gebruikt voor het gladmaken van hout en het verwijderen van kleine krassen of vlekken. Het kan ook worden gebruikt voor het opschuren van tussenlagen bij het schilderen. Korrel 180 is al heel fijn. Voordat je je laatste laag verf of lak aan wil brengen kun je kiezen voor korrel 180. Dit kun je met een schuurmachine doen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit met de hand te doen aangezien je er toch niet heel vaak overheen hoeft. 

Extra fijn schuurpapier (korrelgrootte 220+):

Dit schuurpapier wordt voornamelijk gebruikt voor het fijnschuren van oppervlakken, het verwijderen van de laatste kleine krassen en het voorbereiden van het oppervlak voor een zeer gladde afwerking, zoals bij het lakken. In de praktijk gebruik je deze korrel schuurpapier heel weinig in klussen in het huis, meestal volstaat korrel 180.

Schuurmachines en Schuurpapier huren?

Is er binnenkort nou een project waar jij schuurmachines en schuurpapier bij nodig hebt? Kluspakkethuren.nl biedt een kluspakket aan met een excentrische schuurmachine en een delta schuurmachine of muis schuurmachine in het Schuurpakket. Het fijne aan het schuurpakket is dat de schuurmachines van goede kwaliteit zijn en op accu, waardoor jouw schuurklus een stuk makkelijker gaat en je het wellicht geen vervelend klusje meer vindt. Naast het gereedschapspakket met schuurmachines, kun je ook er ook nog schuurpapier bij geleverd krijgen. Je kunt zoveel gebruiken als je wil, dit wordt op nacalculatie verrekend. Wil je hier meer over lezen kijk dan bij het Schuurpapierpakket.

 

Welk schuurpapier verhuren jullie bij het schuurpakket?

Wij gebruiken het Topline schuurpapier van Ecotools, Kwalitatief zeer goed en voor een schappelijke prijs, veel beter dan wat je in de reguliere bouwmarkt kan krijgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.