5 Laminaat trends die je in 2023 niet wilt missen

Gepubliceerd op 16 mei 2023 om 11:37

Trends in laminaat anno 2023: duurzaamheid, natuurlijke uitstralingen, personalisatie en meer. Wij nemen je graag mee in dit artikels langs de huidige trends. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijke trend in 2023. Consumenten zoeken steeds meer naar
milieuvriendelijke producten. Laminaatfabrikanten zullen daarom duurzame materialen en
productiemethoden gebruiken om te voldoen aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke opties. Daarnaast is het hergebruiken van vloeren ook steeds populairder. Zorg er hierbij voor dat je wel iets meer laminaat koopt dan dat je nodig hebt, zodat je wat mindere planken alsnog kan afdanken.

Natuurlijke Uitstralingen

Een andere trend die we in 2023 zullen zien, is de nadruk op natuurlijke uitstralingen. Laminaat dat
eruitziet als hout, steen of keramiek blijft populair. Verbeterde technologieën maken deze
uitstralingen steeds realistischer en krijgen ze meer diepte en textuur. De print van het Laminaat is 1 van de 4 lagen die laminaat rijk is, benieuwd hoe dat zit? in dit artikel schreven wij daar meer over

Vernieuwde Afwerkingen

Fabrikanten van laminaatvloeren zullen ook experimenteren met nieuwe afwerkingen, zoals matte of gepolijste afwerkingen. Er zal ook aandacht zijn voor andere afwerkingen, zoals geborsteld of verouderd laminaat, waarmee de vloeren er uniek en vintage uit kunnen zien. Wat ons betreft een leuke toevoeging aan het laminaat. Zo kun je in iedere ruimte een eigen sfeer creëren. 


Grotere Planken

In 2023 zullen we ook grotere planken zien, waardoor de vloer er moderner uitziet en de ruimte optisch groter lijkt. Grotere planken kunnen ook sneller worden gelegd, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die weinig tijd hebben voor de installatie van vloeren. Het is natuurlijk wel zo dat grotere of bredere planken duurder zijn in de aanschaf. Wij hebben een onderzoek uitgevoerd naar de prijs van laminaat, in dit artikel schreven wij daar de uitkomsten van op.


Personalisatie

Ten slotte zal personalisatie in 2023 een belangrijke trend zijn. Consumenten willen een vloer die past bij hun smaak en persoonlijke stijl. Laminaatfabrikanten zullen meer maatwerkopties aanbieden, zoals laminaat met aangepaste kleuren en patronen, zodat consumenten hun eigen unieke look kunnen creëren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.