Is laminaat grofvuil?

Gepubliceerd op 23 augustus 2021 om 23:08

Je laminaat vervangen of veel reststukken laminaat over? Waar laat je het? Goede vraag! In Nederland kennen we het begrip grofvuil, dat is afval wat over het algemeen niet in de container of ondergrondse container past. In veel gemeente bestaat zowel de mogelijkheid om grofvuil weg te brengen als om grofvuil op te laten halen. 

 

Laminaat naar de milieustraat

Laminaat wordt in Nederland onder het grofvuil geschaard. Dit kun je in veel gemeente inleveren bij afvalscheidingsstations.

Het makkelijkst is om aan een van de werknemers op het afvalscheidingsstation te vragen in welke container je het laminaat kan gooien. Waarschijnlijk wijst hij of zij je dan door naar de houtafvalcontainer.

Meer tips over hoe je je vloer makkelijk naar het afvalscheidingsstation kunt brengen? Dat lees je hier!

 

PVC in de kunstofcontainer 

Waar laminaat waarschijnlijk in een container met houtafval moet (vraag dit altijd even na), moet PVC in de container met kunststofafval. 

 

Laminaat weggeven in plaats van weggooien

Mocht je in een appartement of huis trekken en je wil graag je laminaat vervangen. Dan kun je, mits het in goede staat is, het laminaat ook op 'gratis af te halen' sites zetten.

Misschien zelfs met de afspraak dat de personen die het op komen halen het er ook zelf uithalen. Dat scheelt jou veel werk en je maakt er nog andere mensen blij mee! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.