Wat is de goedkoopste bouwmarkt van Nederland

Gepubliceerd op 5 april 2022 om 13:16

Als je weet waar je op moet letten, dan is geld besparen in de bouwmarkt een stuk makkelijker. Weet jij bijvoorbeeld wat de goedkoopste bouwmarkt van Nederland is?

Ongeveer driekwart van de Nederlandse doe-het-zelvers haalt zijn spullen bij een grote bouwmarkt. Met grote bouwmarkt bedoelen we ketens als Hornbach, Praxis, Karwei, Bauhaus, Kluswijs, Hubo en Gamma. De laatstgenoemde is de grootste bouwmarkt met een marktaandeel van ongeveer 25%.

Wat zijn de ontwikkelingen de afgelopen jaren? Bij welke bouwmarkt ben je gemiddeld genomen het goedkoopst uit? En hoe zit het met aanbiedingen?

We vertellen je het graag in dit artikel.

Inflatie klusmateriaal 

Zoals we in alle sectoren zien, is er ook inflatie aanwezig op klus en bouwproducten. Echter zit er wel een verschil in welke producten je koop bij de bouwmarkt. Klusmaterialen zijn het afgelopen jaar licht gestegen, terwijl houtproducten veel harder zijn gestegen. Sommige spaanplaten en MDF-platen zijn bijvoorbeeld meer dan 50% in prijs gestegen.

Gereedschap wordt ook steeds duurder in verband met inflatie en schaartse aan grondstoffen. Het huren van gereedschap wordt daarmee nog aantrekkelijker, zeker wanneer je gereedschap maar sporadisch gebruikt 

Hornbach het goedkoopst, Bauhaus zit ze op de hielen

Hornbach is, gemiddeld genomen, al een tijd lang de goedkoopste bouwmarkt in Nederland. Bauhaus heeft echter de aanval ingezet op Hornbach en qua prijs scheelt het nu niet veel meer. Beide ketens werken niet met aanbiedingen, maar hanteren de ‘Laagsteprijsgarantie’.

Toch is het niet zo dat alle prijzen bij deze twee ketens altijd goedkoper zijn dan bij de andere bouwmarkten, dus eigen research is altijd aan te raden. 

Aanbiedingen

Aangezien de Hornbach en Bauhaus bijna geen aanbiedingen doen, pakken de andere bouwmarktformules hier natuurlijk wel hun voordeel mee.

Eigenlijk kun je stellen dat je verf en beits altijd wel ergens in de aanbieding kan kopen en dat je dan voordeliger uit bent bij de Gamma, Praxis, Karwei etc.

Kluspakkethuren.nl schreef al eerder een artikel over aanbiedingen van laminaat, en dat had verrassende uitkomsten 

Conclusies

Hornbach is over het gehele assortiment genomen de goedkoopste bouwmarkt, kort gevolgd door Bauhaus.

Plan je je klus goed van te voren en heb je geen haast? Dan kun je in sommige gevallen beter wachten op aanbiedingen in andere bouwmarkten als Gamma, Karwei of Hubo.

Daarnaast is het altijd raadzaam om eigen onderzoek te doen naar de prijzen, want voor elke categorie kan dit per bouwmarktketen verschillen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.