Hoe leg ik makkelijk laminaat met een laminaatsnijder?

Gepubliceerd op 6 september 2022 om 12:37

Je hoeft geen professionele laminaatsnijder te zijn om een mooie laminaatvloer te kunnen leggen. Er staan immers genoeg instructievideo's op het internet die je de kunst uitleggen.

Maar verrassend genoeg zien veel mensen er toch nog tegenop om hun laminaatvloer zelf te leggen. Terwijl wanneer je zelf je vloer legt, je heel veel geld kunt besparen. Wij hebben hier al een klein rekenvoorbeeld voor je gemaakt.

En geld besparen wil iedereen toch? Laten we kijken wat jij nodig hebt om zelf je laminaatvloer te leggen met een laminaatsnijder.

Voorbereiding laminaatvloer

De voorbereiding van het leggen van een laminaatvloer is minstens net zo belangrijk als het daadwerkelijke leggen. In een eerder artikel hebben wij al beschreven wat je allemaal moet weten voordat je een laminaatvloer gaat leggen.

Kort samengevat moet:

  • De juiste kleur kiezen
  • Bepalen hoeveel m2 je nodig hebt
  • Bepalen welke kwaliteit je wilt en waar je het voordeligst uit bent
  • En uiteraard de juiste laminaatsnijder in huis halen

Allerlei criteria waar je rekening mee moet houden, voordat je een laminaatvloer kan gaan leggen. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste laminaatsnijder.

De beste laminaatsnijder is de Wolfcraft VLC 1000

De vinyl- en laminaatsnijder VLC 1000 van Wolfcraft vinden wij de beste en meest veelzijdige laminaatsnijder.

De voordelen:

  • Kan zeer dik laminaat snijden (tot 14mm)
  • Kan zeer breed laminaat snijden (tot 370mm)
  • Het kost weinig kracht vanwege een 3-voudige snijbeweging
  • Kan zowel afkorten als in de lengte afsnijden
  • Uiteraard stof- en geluidloos

Nadelen:

  • Redelijk aan de dure kant voor eenmalig gebruik (+/- 200,-)

Laminaatsnijder huren of kopen

Wanneer je een laminaatsnijder slechts voor 1 klus gaat gebruiken is het aan te raden om een laminaatsnijder te huren. Dit omdat de aanschaf van een goede laminaatsnijder best duur is en het vervolgens best veel ruimte in neemt in de opslag. Ben je professioneel vloerenlegger, dan is het kopen van een laminaatsnijder natuurlijk voordeliger.

Laminaatsnijder Wolfcraft VLC 1000 huren?

In Nederland is de Wolfcraft VLC 1000 Laminaatsnijder op dit moment alleen nog te huur bij Kluspakkethuren.nl. Daarnaast krijg je er bij kluspakkethuren.nl ook alle handige gereedschappen bij die je nodig hebt bij het leggen van je laminaatvloer. We noemen zo'n pakket waarbij je al je gereedschap voor een specieke klus in één keer kunt huren een Kluspakket.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.