Gipswandpakket

Gepubliceerd op 26 mei 2021 om 09:12

Zoals je hebt kunnen zien zijn wij bezig om een pakket samen te stellen waarbij je in één keer al je gereedschap hebt om een gipswand te plaatsen. Er zijn meerdere manieren om een gipswand te plaatsen, maar met dit pakket willen wij ons graag richten op de gipswand die wordt gemaakt met een metalen profiel.  

 

Het Gipswandpakket is echt een pakket wat goed bij Kluspakkethuren.nl past. Aangezien het plaatsen van een gipswand een klus is die je niet zo vaak uitvoert en je er toch wel wat gereedschap voor nodig hebt. Het is dus veel voordeliger en makkelijker om al het gereedschap in één keer te huren. Daarnaast maakt het gipswandpakket het plaatsen van een gipsenwand makkelijker. Er zitten namelijk bepaalde hulpmiddelen in het pakket die je als consument niet zo snel koopt omdat dat veel te duur is voor eenmalig gebruik. 

Wat zit er dan in het gipswandpakket? 

Na enige research en vanuit eigen ervaring hebben wij het volgende bedacht om in het gipswandpakket te stoppen: 

 • Schroefmachine 
 • Gipsplaatschroefbit 
 • Bithouder + bitjes 
 • Blikschaar 
 • Stanleymes 
 • Spaan  
 • Plamuurmes 
 • Potlood  
 • Rolmaat 
 • Waterpas 
 • Kruislijnlaser 

Met dit gereedschap zou je in principe een gipswand goed moeten kunnen plaatsen. De opvallende dingen in het gipswandpakket zijn de gipsplaatschroefbit, de blikschaar en de kruislijnlaser. We zullen ze alle drie even langsgaan. 

Gipsplaatschroefbit

Deze schroefbit is speciaal ontworpen voor het bevestigen van gipsplaten aan het metalen profiel. Het zorgt ervoor dat alle precies diep genoeg in de gipsplaat gaan.

De blikschaar 

De blikschaar gebruik je om de metalen profielen op maat te knippen. Onmisbaar als doe-het-zelver bij het bouwen van een gipswand, maar verder gebruik de blikschaar niet heel vaak. Een ideaal product om dus te huren.  

 

De kruislijnlaser 

Het uitmeten van de exacte locatie is een lastige klus. Vooral het meten van het plafond is niet het allerleukst om te doen. Met de komst van de kruislijnlaser is dit proces vele malen makkelijker te doen. Je zet de kruislijnlaser op de plek waar je de muur wilt plaatsen en laat de laser schijnen tegen de muur. Het enige wat jij moet doen is lijntjes zetten op de plek waar de laser brandt.  Dit maakt het plaatsen van de gipswandmuur stukken eenvoudiger. 

Benieuwd hoe het werkt? Kijk hier een filmpje 

 

Liggers in beton boren?

Om een gipswand te kunnen bouwen moeten er liggers bevestigd worden aan de grond, muren en het plafond. In veel gevallen worden deze bevestigd doormiddel van schroeven. Nu komt daar een klein kritisch puntje. In hout is het geen probleem en kun je met het gereedschap uit het gipswandpakket uit de voeten. Maar als de vloer van beton is wordt het moeilijk met dit gereedschap.

Een eventuele oplossing kan zijn om bij het gipswandpakket als extra optie een boorhamer + betonboor te leveren of de profielen te bevestigen met sterke montagekit. Wat we doen daar zijn we nog niet helemaal uit. Laat vooral weten wat volgens jou de handigste oplossing is! 

 

Mocht je nog andere aanvullingen hebben voor het Gipswandpakket dan ben ik daar ook benieuwd naar!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.