Laminaat(bespaar)calculator

Gepubliceerd op 1 februari 2021 om 13:52

Laminaat(bespaaar)calculator

Hoeveel kost het nou om een laminaatvloer te leggen of te vervangen? Wij snappen dat het soms best lastig is om alle kosten te overzien. Daarom hebben we bij Kluspakkethuren.nl een laminaatcalculator ontwikkeld. Je hoeft hier slechts 5 gegevens in te voeren. De gegevens die je in moet voeren staan onder het kopje gegevens en zijn omkaderd. Onderaan dit bericht kunt u de Laminaatbespaarcalculator downloaden.

Hoe kom je aan de gegevens?

Voor de laminaatcalculator heb je vijf gegevens nodig. Dat zijn de kosten van de ondervloer en vloer per vierkante meter(m2), de kosten van de plinten per strekkende meter, de oppervlakte van de vloer en het aantal benodigde meters plint. 

Prijs materiaal

De prijs van de vloer en de ondervloer worden meestal aangegeven per m2. Dit kunt u dus gelijk overnemen en invullen in de laminaatcalculator.

Hoe bereken ik de oppervlakte van de vloer?

Om de oppervlakte van de vloer te meten moet u wel iets meer moeite doen. Om achter het oppervlakte te komen moet u elke ruimte waar vloer komt te liggen opmeten. Wanneer u weet hoe lang en hoe breed de ruimte is, vermenigvuldigd u dat. Als u meerdere ruimtes van een vloer voorziet, moet u de uitkomst van elke kamer bij elkaar optellen. 

Voorbeeld:
Uw slaap heeft een lengte van 5 meter en de breedte van 3,5 meter. De woonkamer is 5 meter lang en 7 meter breed. De gang is 4,4 meter lang en 1 meter breed.

Oppervlakte slaapkamer: 5 x 3,5 = 17,5 m2
Oppervlakte slaapkamer: 5 x 7 = 35 m2
Oppervlakte gang: 4,4 x 1 = 4,4 m2
Totale oppervlakte waar de vloer komt te liggen: 56,9m2

De laminaatcalculator berekent zelf nog een marge van 10% bovenop het totaaloppervlak. Met het zagen van planken gaat er nog een gedeelte verloren en het kan zijn dat er een keer iets verkeerd gezaagd wordt natuurlijk. Wees met het berekenen van de oppervlakte niet te precies, u kunt het beter iets ruimer meten!

Hoe bereken ik hoeveel meter plinten ik nodig heb?

Om erachter te komen hoeveel meter plint u nodig hebt, moet u de lengte van alle muren bij elkaar optellen. Laten we de slaapkamer van het vorige voorbeeld gebruiken. Die kamer was 5 meter bij 3,5 meter, er van uitgaande dat het een rechthoekige kamer is. Wat je dan moet doen is het volgende. 

Voorbeeld:

De rechthoekige slaapkamer van 5 bij 3,5 meter heeft 4 zijdes, namelijk twee zijdes van 5 meter en 2 zijdes van 3,5 meter. Het totaal aantal meter plinten wat u nodig hebt, kunt u dan als volgt bereken

2 x 5m + 2 x 3,5m = 17m 

U heeft dus in totaal 17 meter plint nodig

Ook hierbij wordt er een extra marge gerekend in de laminaatcalculator

Hoe kom je aan de andere waarden in je laminaatcalculator?

De prijzen die ik gekozen heb zijn gemiddelde prijzen voor de kosten die in rekening worden gebracht voor het leggen van vloeren en plinten. Het kan dus zijn dat het goedkoper of duurder is in werkelijkheid. Maar het geeft een goede indicatie over de te verwachten kosten. 

Laminaatbespaarcalculator

De laminaatcalculator laat u ook zien hoeveel u kunt besparen wanneer u ervoor kiest om de vloer zelf te leggen. Uiteraard worden de kosten voor het huren van een Laminaatpakket en eventueel een Plakplintenpakket of Hogeplintenpakket meegenomen in de berekening. U kunt de Laminaatbespaarcalculator onderaan dit bericht downloaden, en uw kosten voor het leggen van een laminaatvloer berekenen!

 

Laminaat Bespaar Calcuator
Excel – 11,8 KB 1080 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.