Hoeveel meter plint heb ik nodig?

Gepubliceerd op 25 januari 2022 om 15:23

Dat is een vraag die veel mensen stellen wanneer ze een nieuwe vloer gaan leggen. Kluspakkethuren.nl gaat in dit artikel later in op de vraag hoeveel meter plint je nodig hebt. We willen je in dit artikel alles vertellen wat jij moet weten over plinten, zodat je je vloer netjes kunt afwerken.

Waarom zou je plinten leggen?

Plinten maken de (laminaat)vloer af en geven je interieur een mooie en elegante uitstraling. Een vloer met plinten geeft een gevoel dat het ‘af’ is, en wie wil dat nou niet? Daarnaast zorgen plinten voor bescherming van het laagste gedeelte van de wand. Bijvoorbeeld wanneer je de vloer gaat dweilen of stofzuigen

Welke plinten heb ik nodig?

Wat je nodig hebt is afhankelijk van wat je mooi vindt en wat er bij jouw interieur past. Plinten heb je in alle soorten en maten. De bekendste plinten zijn natuurlijk de plakplinten en de hoge plint. Waar plakplinten vooral in kleuren verschillen, heb je met hoge plinten veel meer verschillen. Zo heb je bijvoorbeeld een:

  • Gladde Plint
  • Kraal plint
  • Luxe Plint
  • Monumenten Plint
  • Sierplint
  • Waalplint

En zo kun je nog wel even doorgaan. Iedere plint heeft zijn eigenlijk afwerking en uitstraling, daarnaast kun je ze ook in verschillende hoogte bestellen.

Hoeveel plinten nodig?

Hoeveel plinten je nodig hebt is afhankelijk van de ruimte waar jij plinten wil leggen. Je moet de lengte van alle muren opmeten en die optellen, daarbovenop doe je er 10% knip/zaagverlies bij en dan kom je meestal wel goed uit.

In de afbeelding hiernaast of hieronder is een voorbeeld gegeven. Kamer A is een rechthoekige kamer van 5m x 6,5m. Om te berekenen hoeveel meter plint je nodig hebt doe tel je de lengte van alle muren bij elkaar op + 10%

Dus:

5 + 6,5 + 5 + 6,5 = 23m

23 x 1,1 = 25,3 m

In een eerder artikel heb ik al aandacht besteed aan de Laminaat(bespaar)calculator, dit kan een handig middel zijn als je wilt berekenen hoeveel meter plinten en vierkante meter laminaat je nodig hebt.

Welk gereedschap heb ik nodig om plinten te leggen?

Plinten leggen is niet moeilijk, zolang je maar het goede gereedschap hebt. Bij Kluspakkethuren.nl hebben wij een Hogeplintenpakket en een Plakplintenpakket. Het Hogeplintenpakket bestaat uit een innovatieve verstekbak + zaag en een kitspuit. Het Plakplintenpakket bestaat uit een verstekschaar of een plintenschaar van hoge kwaliteit

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.